سه‌شنبه 29 اسفند 1402

بیمه سرمد

شرکت سهامی عام بیمه سرمد، یکی از خوش نام‌ترین و بزرگترین شرکت‌های بیمه در ایران است که عمر زیادی از تاسیس آن نمی‌گذرد. با وجود آنکه سابقه فعالیت زیادی برای بیمه سرمد وجود ندارد اما توانست در همین مدت زمان کوتاه، جای خود را در بین بهترین، فعال‌ترین و موثرترین شرکت‌های بیمه‌ای ایرانی پیدا کند. شرکت بیمه سرمد  

تاریخچه شرکت بیمه سرمد

شرکت بیمه سرمد به مانند تمامی شرکت‌های بیمه داخلی سهامی عام است و توسط گروهی از متخصصین و بزرگترین حقوقی‌های بازار سرمایه مدیریت می‌شود. این شرکت برای اولین بار در بهمن ماه سال ۱۳۹۲ از طریق پذیره نویسی سهام عمومی، وارد سیستم بیمه‌ای کشور شد. ابتدای کار مدیریت مجموعه بیمه سرمد به 2 شرکت آرمان صادرات سپهر و گروه توسعه اقتصادی رستا که به ترتیب زیر نظر دو بانک بزرگ کشور یعنی بانک صادرات و بانک شهر بودند، سپرده شد. پذیره نویسی سهام بیمه سرمد توسط این دو گروه انجام شد و پس از آن سرمایه گذاران خرد نیز به جمع دارندگان سهام بیمه سرمد پیوستند. احتمالاً بتوان بیمه سرمد را تنها بیمه کشور دانست که توسط دو گروه مالی بزرگ کشور یعنی بانک صادرات و بانک شهر کنترل می‌شود. این موضوع باعث شده که اعتماد پذیری و نقدینگی بالایی برای بیمه سرمد وجود داشته باشد.

اعضای هیئت مدیره شرکت بیمه سرمد

بیمه سرمد در ابتدای امر توسط 3 موسسه بزرگ کشور یعنی بانک صادرات ایران، شرکت سرمایه گذاری خوارزمی و موسسه همیاری غدیر تاسیس شد. سپس پذیره‌ نویسی آن را به شرکت آرمان صادرات سپهر و گروه توسعه اقتصادی رستا سپردند. از طریق پذیره نویسی حدود ۱۶۸ میلیون سهام بیمه سرمد به این 2 شرکت و سایر سهامداران حقیقی و حقوقی فروخته شد. پس از آن در طی ۷ سال حضور بیمه سرمد در صنعت بیمه‌ای کشور، حالا این شرکت توسط سهامداران زیر با نزدیک به ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون اداره می‌شود:
  • شرکت آرمان اندیشان رستاک
  • موسسه توسعه همیاری سپهر
  • شرکت گروه مالی سپهر صادرات
  • شرکت سرمایه گذاری خوارزمی
  • شرکت گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم
  • شرکت سرمایه گذاری عمران پارس آینده
  • شرکت فراز باتری نوین پارسیان
  • شرکت پایاپای ملی
  • سایر سهامداران حقوقی و حقیقی

شروع فعالیت شرکت بیمه سرمد

شرکت بیمه سرمد در اوایل سال ۱۳۹۰ روند تأسیس خود را آغاز کرد. با تشکیل شدن تیم موسسان و پیگیری‌های شرکت‌های واسطه و همچنین ارائه درخواست رسمی به بیمه مرکزی برای تاسیس شرکت بیمه‌گر، نهایتاً با فراهم شدن مقدمات اولیه لازم، مجوز و پروانه شرکت بیمه در آبان ماه ۱۳۹۲ صادر شد. پس از آن بود که بیمه سرمد به فاز پذیره نویسی عمومی رفت. تا نهایتاً در بهمن ماه همان سال به سهامداران عمده و خرد اعطا شد. بیمه سرمد از همان ابتدای فعالیت خود را بر طبق اساسنامه‌ای که برای صنعت بیمه کشور تالیف کرده بود، فعالیت‌های خود را به 4 بخش عمده تقسیم نمود:
  1. انجام عملیات‌های مختلف بیمه‌ای در انواع رشته‌های بیمه‌ای اعم از زندگی و غیر زندگی
  2. تحصیل پوشش بیمه اتکایی از داخل و خارج از کشور
  3. قبول بیمه‌های اتکایی از تمامی موسسات بیمه داخلی و خارجی
  4. سرمایه گذاری از محل سرمایه ذخایر و اندوخته‌های فنی و قانونی
با مشخص شدن ۴ فعالیت عمده بیمه سرمد، این شرکت از همان بهمن ۱۳۹۲ کار خود را آغاز کرد. بیمه کرونای بیمه سرمد  

حوزه فعالیت و خدمات شرکت بیمه سرمد

بیمه سرمد از بدو تاسیس خود اهداف محوری کیفی و کلان متفاوتی را دنبال می‌کند. بر اساس هدف گذاری‌هایی که برای بیمه سرمد انجام شده، از اهداف محور این شرکت می‌توان به ایجاد فرهنگ بیمه در بین اقشار مختلف جامعه، خلق یک نام تجاری معتبر در صنعت بیمه، تعمیم پوشش‌های بیمه‌ای در در بخش‌های گوناگون، کسب سود برای سهامداران و تعمیم بیمه‌های خرد در بین دهک‌های پایین درآمدی جامعه اشاره کرد. البته اهداف کلان کیفی که شرکت بیمه سرمد دنبال می‌کند، باعث می‌شود که هدف‌های محوری بیش از پیش در جامعه نهادینه شود. بر اساس اهداف کلان کیفی بیمه سرمد جریان اقتصادی شرکت پایدار خواهد بود. همچنین توسعه سرمایه‌های انسانی از برنامه‌های همیشگی شرکت است. از طرفی خدمات ارائه شده از سوی بیمه سرمد مطابق با انتظارات مشتریان ارزیابی شده و ارتقای کیفیت خواهند داشت. با وجود تمامی موارد ذکر شده شرکت بیمه سرمد نیز به مانند تمامی شرکت‌های بیمه‌ای در رشته‌های مختلف اقدام به ارائه و صدور انواع بیمه نامه می‌کند. از میان این رشته‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • بیمه خودرو
  • بیمه‌های زندگی
  • بیمه باربری
  • بیمه آتش سوزی
  • بیمه‌های مسئولیت
  • بیمه‌های مهندسی
  • بیمه‌های درمان
  • بیمه‌های عمر
  • بیمه‌های حوادث
  • بیمه‌های خاص
  • طرح نسیم
  • طرح آسایش سفر
  • بیمه مسافرتی سرمد

عملکردها و سوابق شرکت بیمه سرمد

بر اساس آنچه که از بیمه سرمد در طول این چند سال فعالیت خود به جای مانده و تغییراتی که پس از دوره‌های ارزیابی مشتریان و کسب پیشنهادات و انتقادات آن‌ها انجام شده، در نهایت این شرکت عملکرد قابل قبولی را در ارائه خدمات مختلف به بیمه شدگان از خود نشان داده است. در فرآیندها و فعالیت هایی که از سمت بیمه سرمد انجام می‌شود، می‌توان خدمات بیمه نامه‌های مختلف، پوشش‌های بیمه‌ای، دریافت معرفی نامه‌های گوناگون و انواع خدمات الکترونیک از جمله پرداخت الکترونیک حق بیمه، صدور معرفی بیمه نامه درمان بیمارستانی، صدور معرفی بیمه نامه درمان پاراکلینیکی، صدور بیمه نامه حوادث انفرادی و صدور بیمه نامه آتش سوزی را نام برد. براساس این عملکردها می‌توان بیمه سرمد را از جمله بیمه گذار‌های موفق در صنعت بیمه یک کشور نام برد. بیمه سرمد، تکیه گاه مطمئن  

سرمایه گذاری‌های انجام شده از سوی بیمه سرمد در بازارهای مختلف

همانطور که در بالا ذکر کردیم، دو سهامدار بزرگ و اصلی بیمه سرمد، بانک شهر و بانک صادرات هستند که خدمات عمده‌ای را در بازارهای مختلف پولی و مالی دارند. همچنین این دو بانک فعالیت‌های مختلفی را در سرمایه گذاری‌های خرد و کلان اقتصادی و خرید و فروش بنگاه‌های کوچک و بزرگ انجام می‌دهند. بسیاری از دارایی‌های منقول و غیر منقول بیمه سرمد نیز در این دسته از سرمایه گذاری‌ها قرار می گیرد. سرمایه‌های جذب شده (چه از سوی بیمه شوندگان و چه از سوی سهامداران) در بازارهای چند جانبه سرمایه‌گذاری شده و از سود حاصل از آن، برای پرداخت بدهی‌ها و خسارات‌ها و همچنین سود سهام سهامداران استفاده می‌شود. فارغ از تمامی این موارد، یکی از بخش‌های مهم و همیشگی بیمه سرمد، جذب سرمایه از سوی بیمه نامه عمر بوده و از طریق آن، زمین‌ها و املاک فراوانی خریداری شده است. در لیست دارایی‌های شرکت بیمه سرمد، می‌توان به 18 زمین و ساختمان به عنوان پشتوانه سهام و ارزش شرکت اشاره کرد.