چه رفتارهایی در قرنطینه، سلامت ما را تهدید می‌کند؟

0

به گزارش «نبض‌بیمه»؛

به نقل از ایسنا و بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برخی رفتارها و شرایط جدید در زمان ماندن در منزل، در صورت عدم پیروی از اصول تغذیه مناسب و تحرک کافی می‌تواند سلامت ما را تهدید کند که شامل:

_ مصرف زیاد فست فودها که حاوی مقادیر زیادی نمک و چربی هستند و موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می‌شوند.

_ مصرف زیاد مواد قندی و شیرین بخصوص انواع نوشیدنی‌های دارای قند افزوده، نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های صنعتی که تحریک سیستم ایمنی بدن را به دنبال دارد.

_ ترک عادت ورزش منظم در طول روز

_ بی‌تحرکی به دلیل استفاده بیش از پیش از بازی‌ها و فیلم‌های کامپیوتری، تماشای تلویزیون و فضای مجازی

_ تعطیلی برنامه کلاس‌های ورزشی در مکان‌های ورزشی و خارج از منزل

_ نبود فضای مناسب برای پیاده روی و قدم زدن

_ افزایش ریزه خواری و مصرف تنقلاتی که ارزش غذایی کمی دارند مثل انواع چیپس و پفک ، شکلات و… بویژه در زمان تماشای تلویزیون به مدت طولانی

_ به هم خوردن نظم خواب و بیداری روزهای عادی به دلیل تعطیل شدن فعالیت‌های خارج از منزل

_ دیر خوابیدن شبانه و دیر بیدار شدن روز که سبب به هم خوردن ساعت بیولوژیک بدن، اختلال سوخت و ساز و برنامه منظم تغذیه روزانه نیز می‌شود.

چگونه تهدید ها را تبدیل به فرصت کنیم؟

برای پیشگیری از این تهدیدها و استفاده از فرصت در خانه ماندن برای بهبود شیوه زندگی و حفظ و ارتقای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری‌ها، می‌توان به توصیه‌های تغذیه‌ای زیر عمل کرد:

_ برنامه ریزی برای مصرف وعده های غذایی اصلی در ساعات مشخص

_ مصرف حداقل دو وعده میوه در طول روز به عنوان میان وعده یا قبل از غذا

_ مصرف سبزی خوردن و سالاد همراه غذا و به همراه اعضای خانواده

_ در دسترس قرار ندادن انواع تنقلات و استفاده از تنقلات در زمان های مشخصی از روز برای جلوگیری از ریزه خواری

_ کاهش مصرف غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه

_ محدود کردن مصرف فست فودها و حتی الامکان تهیه آنها در منزل

_ محدود کردن مصرف نوشیدنی های گازدار و یا آب میوه‌های صنعتی و سایر نوشیدنی‌های شیرین مثل شربت‌ها و استفاده از شربت‌های کم شیرین خانگی و عرقیات گیاهی در صورت تمایل

_ غذا خوردن دور یک سفره در هر سه وعده غذایی اصلی، و صرف میان وعده‌ها در زمان تماشای برنامه‌های تلویزیون و یا گفتگوهای خانوادگی

_ استفاده از فرصت پخت و پز غذاهای متنوع و حتی ساده در منزل با همکاری اعضای خانواده و آزمودن دستورهای آشپزی غذاهای متنوع و سالم ( کم نمک، کم چرب و کم شیرین) با استفاده از کتب آشپزی و یا برنامه‌های آشپزی تلویزیون و یا فضای مجازی

_ همکاری و همراهی با اعضای خانواده در انجام برخی فعالیت‌ها در منزل از جمله کمک کردن در آماده سازی و تهیه غذا، کمک کردن در نظافت خانه، گلکاری و یا کاشت دانه انواع سبزی و صیفی در حیاط منزل، پشت بام یا گلدان‌های آپارتمانی، انجام حرکات نرمشی

_ برنامه‌ریزی برای خواب منظم، تنظیم زمان خواب برای داشتن خواب به موقع و آرام

_ پرهیز از مصرف نوشیدنی‌ها و خوردنی‌های محرک و بر هم زننده خواب مانند قهوه و نسکافه و نیز شکلات تلخ در ساعات عصر و شب برای جلوگیری از بی‌خوابی

_ تعادل و تنوع در مصرف گروه‌های غذایی مختلف و جایگزین‌های آنها به منظور دریافت کلیه‌ ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن جهت افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری کووید-19

_ عدم مصرف خودسرانه مکمل‌های مولتی ویتامین برای پیشگیری از کرونا

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید