نماينده كارگران در شوراي عالي كار: عملکرد دولت درباره معیشت کارگران در دوسال گذشته قابل دفاع نیست

0

در سال جاری باید هشت جلسه عادی و یک جلسه فوق العاده با درخواست ما برگزار می‌شد که به دلایل مختلفی تا کنون محقق نشده است.

به گزارش «نبض‌بیمه»؛

به گزارش ایسنا، خدایی، رئیس کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران نیز با بیان اینکه در جلسات شورای عالی کار برای تعیین دستمزد ۹۹ طرف دولتی اصرار بر افزایش ۱۵ درصدی دستمزد داشت زیرا معتقد بود دولت تورم را مهار می کند که ما با این نرخ مخالف بودیم گفت: تمام داده های اقتصادی حاکی از رشد نرخ تورم بودند اما در نهایت خواسته طرف دولت به کرسی نشست.

وی افزود: بر بازنگری مزد ۹۹ اصرار و تاکید داشتیم اما موانعی وجود دارد که عدم برگزاری جلسه شورای عالی کار از جمله آنهاست که گفته می شود طبق قانون سالانه یکبار بیشتر امکان افزایش دستمزد وجود ندارد در حالی که برداشت ما این است که منظور قانون حداقل سالی‌ یکبار است و محدودیتی ایجاد نکرده است.
خدایی با اشاره به سبد معیشت گفت: فرمولی برای استخراج سبد معیشت مشخص شده بود. قیمت های لحاظ شده در این سبد لزوما قیمت های واقعی نیستند. با این حال، سال گذشته هزینه مسکن، بهداشت، آموزش و…. درنظر گرفته شد و به عدد چهارمیلیون و ۹۰۰ هزار تومان در سال ۹۸ رسیدیم. با این همه در شورای عالی کار، مزد تعیین شده برای خانوار با بعد سه نفری به دومیلیون و ۷۰۰ هزار تومان نرسید.
وی افزود: بارها اعلام کردیم آموزش و اقلام خوراکی چون گوشت از سبد معیشت خانوار جامعه کارگری خارج شده و یک زنگ هشدار است.
رئیس کانون شوراهای اسلامی کار از ادغام سه وزارتخانه رفاه، تعاون و کار انتقاد کرد و گفت: مجموعه های شستا و تعاون زیرمجموعه وزارتخانه قرار گرفته اند و عملا به وزارتخانه ای اقتصادی تبدیل شده است. مسائل و امور اجتماعی هم آنطور که باید مورد توجه نیست.
خدایی ادامه داد: عملکرد دولت درباره معیشت کارگران در دوسال گذشته قابل دفاع نیست. درخواست تشکیل جلسه فوق العاده شورای عالی کار را داده ایم. از ابتدای سال سه جلسه شورای عالی برگزار شده که دو جلسه، از سال قبل جامانده بود. یک جلسه هم برای تعیین حق مسکن تشکیل شد. در سال جاری باید هشت جلسه عادی و یک جلسه فوق العاده با درخواست ما برگزار می‌شد که به دلایل مختلفی تا کنون محقق نشده است.
وی افزود: صحبت های ما، صحبت ها و صدای جامعه کارگری است. وضعیت افزایش دستمزد برای سال ۱۴۰۰ قابل پیش بینی نیست، اما می توانم بگویم که دستمزد واقعی باید چقدر باشد. از سال ۹۲ افزایش حقوق کارگران با فرمولی جلو رفته که جلوی ایجاد شکاف ها را بگیریم. پیشنهاد ما این بود که ملاک افزایش دستمزد کارگران، تاثیر تورم بر هزینه های زندگی کارگران باشد. باید فاصله سبد معیشت سال قبل و امسال به عنوان ملاک و مبنا قرار بگیرد.
خدایی ادامه داد: ۱۱.۵ میلیون بیمه شده و ۳.۵ میلیون بازنشسته در تامین اجتماعی داریم و در واقع ۱۵ میلیون نفر به طور مستقیم با تامین اجتماعی در ارتباط اند و با احتساب بعد خانوار حدود ۵۰ میلیون نفر از دستمزدهای تعیین شده متاثر می شوند.
رئیس کانون اسلامی شوراهای کار با اشاره به واگذاری شرکت هایی چون هپکو که قابلیت فروش و تبدیل به پول ندارند گفت: دولت شرکت هایی را بابت بدهی واگذار کرده که مورد دار هستند، این در حالی است که تامین اجتماعی به تعهدات در قبال متناسب سازی عمل کرد. هرچند آنچه به عنوان متناسب سازی اعمال شد حق اولیه و مسلمی بود که باید محقق می شد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید