آغاز مجدد جلسات مجلس با اعتصاب یک نماینده و بال‌درآوردن پراید!

0

نشست امروز مجلس شورای اسلامی پس از یک هفته سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه تشکیل شد. در ابتدای جلسه، علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل نودم، گزارش این کمیسیون درباره مشکلات تامین ارز و توزیع نهاده‌های دامی را قرائت کرد و توضیح داد: «صنعت مهم و راهبردی دامپروری کشور با تراکنش مالی سالیانه بالغ بر حدود ۱۳۵ هزار میلیارد تومان با چالش‌ها، آسیب‌ها و تهدیدات جدی و با کمبود مواد اولیه روبه‌روست.

به گزارش نبض بیمه ، بر پایه بررسی‌های صورت گرفته، حدود ۹۰ درصد نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود که کشور سالانه به حدود ۹ میلیون تن ذرت، ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن سویا و ۵/۵ میلیون تن جو نیاز دارد. به همین دلیل، عدم تامین بموقع این نهاده‌ها منجر به کاهش میزان تولید فرآورده‌های دام، طیور و آبزیان شده و زیان گسترده و جبران ناپذیر بر پیکره این صنعت و مصرف کنندگان وارد می‌کند.»

خضریان از اعمال نظر سلیقه و رانت در روند تخصیص و توزیع نهاده‌های دامی سخن گفت که نتیجه آن هدررفت ارز دولتی و ایجاد بازار سیاه است؛ وضعیتی که باعث شده، برخی از واردکنندگان حدود ۳۰۰ هزار تن کنجاله سویا را در سامانه بازارگاه عرضه نکرده و در بازار آزاد با نرخ چندین برابر به فروش رسانند، با این کار چیزی حدود سه هزار میلیارد تومان در جیب این واردکنندگان رفته است.

او همچنین به کاهش ذخایر استراتژیک نهاده‌های دامی به دلیل نبود نظارت بر عملکرد وزارتخانه‌های مرتبط و بانک مرکزی اشاره کرد که باعث شده ذخیره سویا در شهریور ماه به میزان ۶۹ هزار تن و ذرت به ۲۳۰ هزار تن کاهش یابد؛ مشکلی که برای رفع آن باید دولت این ذخایر را در کوتاه‌ترین زمان ممکن ترمیم کرده و در پایان سال ۹۹ حداقل به میزان مقرر ذخایر برساند.

در نهایت خضریان گفت که مستندات این گزارش به سازمان بازرسی و دیوان محاسبات جهت رسیدگی و اعمال مجازات‌های قانونی ارسال خواهد شد. باید پرونده‌های قضایی با محوریت دادستانی کل کشور برای عرضه خارج از شبکه نهاده‌های دامی و تخلفات ارزی تشکیل شود.

بعد از قرائت گزارش، محمدباقر قالیباف، رییس قوه مقننه، خواستار همکاری دولت با مجلس جهت رسیدگی به مشکلات تامین ارز و توزیع نهاده‌های دامی شد و علیرضا سلیمی عضوهیات رییسه پارلمان آن را دارای ابهام توصیف کرد.

همچنین نمایندگان موافقت کردند، طرح احکام کلی بودجه سال ۱۴۰۰ (اصلاح ساختار بودجه) با اولویت مورد بررسی قرار گیرند، چون به گفته محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه، باید در بودجه جهت‌گیری‌های اصلی نظام نشان داده شود و این مهم با اصلاح ساختار بودجه میسر خواهد شد. او این توضیح را هم داد که اصلاحات صورت گرفته با هماهنگی دولت و سازمان برنامه بوده است.

در این نشست نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان در طرح اصلاح مواد یک و هفت قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی را رفع کرده و ناظران در هیات اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری، کارگروه تعیین مصادیق محتوای جرایم رایانه‌ای، شورای عالی آموزش و تربیت فنی حرفه‌ای و مهارتی، شورای راهبردی و دادرسی الکترونیکی و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را انتخاب کردند.

همچنین وکلای ملت در فرصت بیان نطق و تذکرات به طرح مشکلات مردم پرداختند. مصطفی رضا حسینی نماینده شهربابک این گونه از وضعیت اقتصادی انتقاد کرد که «مردم می‌گویند اقتصادشان موقعی رو به زوال رفت که ربا وارد آن شد و دستور خدا، قرآن و دین در آن نادیده گرفته شد. بانک‌ها پول مردم را جمع کردند و از همان پول به مردم وام دادند و سود‌های کلان گرفتند و تاخیر و جریمه اخذ کردند در نتیجه هم اقتصاد خراب شد و هم اسلام بدنام.» او در پایان نطق خود از تحصن و اعتصاب غذا در دفتر کاری‌اش در طبقه ششم مجلس سخن گفت و دلیل این کار را حمایت از محتاجین به نان شب و گرفتاران و به خاطر عدم صداقت برخی مسئولان بیان کرد.

صدیف بدری نماینده اردبیل هم با یادآوری افزایش سه برابری قیمت بنزین با توجیه توزیع درآمد بین اقشار کم درآمد گفت: «در یک سال گذشته، قشرهای کم درآمد زیر فشار اقتصادی بی سابقه دست و پا می‌زنند و طبقه متوسط در سراشیبی سقوط به طبقات پایین است. تورم به ۴۰ درصد رسید و پراید بال درآورد و از مرز ۱۰۰ میلیون تومان هم عبور کرد.»

در پایان جلسه نیز علی نیکزاد نایب رییس مجلس گفت که بنا بر تصمیم هیات رییسه پارلمان از روز سه شنبه (۲۷ آبان) جلسات علنی ساعت ۷:۴۵ تشکیل خواهد شد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید