دلیل نارضایتی معلمان از خدمات بیمه چیست؟ / فرهنگیان سهمی از بیمه صندوق ذخیره ندارند

0

نارضایتی معلمان از خدمات بیمه مشکلی است که در طی این‌ها سال‌ها بارها باعث شکل‌گیری اعتراضات و تجمعاتی شده و همواره داشتن بیمه‌ای کارآمد مطالبه معلمان بوده است.

بهمن سال گذشته بود که گودرز کریمی‌فر مدیر کل رفاه و پشتیبانی آموزش و پرورش در گفت‌وگویی عنوان کرد که تمام هزینه‌های درمانی فرهنگیان و افراد تحت تکفل آن‌ها که به مراکز درمانی طرف قرارداد مراجعه می‌کنند، اعم از کلینیکی، پاراکلینیکی، بستری، جراحی‌های تخصصی، هزینه و ویزیت پزشکان، داروهای خاص، هزینه پیوند اعضا و هزینه نازایی و ناباروری و هزینه‌های کرونایی آن‌ها برابر تعرفه بیمارستان‌های دولتی، خصوصی و نیمه دولتی بدون سقف و به صورت نامحدود پرداخت می‌شود. او همچنین گفته بود که بیمه تکمیلی فرهنگیان حقیقتاً بیمه بی‌نظیری است که فرهنگیان با ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان تا سقف نامحدود تحت بیمه درمانی هستند اما این سخنان مورد انتقاد فرهنگیان قرار گرفت.

تعداد مراکز طرف قرارداد کافی نیست

در همین رابطه یکی از معلمان گفته «بیمه‌ها هزینه‌های درمان را معمولا پرداخت نمی‌کنند و مهمتر اینکه هزینه دندانپزشکی اصلا در آن لحاظ نشده است. بسیاری از همکاران بنده دندان‌های پوسیده و خراب دارند اما توانایی ترمیم آن را ندارند».

یکی دیگر از معلمان می‌گوید «به خاطر تدریس در فضای مجازی در یکی دو سال گذشته، چشمم مشکل پیدا کرده و ناچار شدم عینکم را عوض کنم که فقط دو میلیون هزینه عینک شد اما بیمه فقط ۵۰ هزار تومان هزینه آن‌را تقبل کرد. بنابراین این حرف‌ها که می‌گویند هزینه درمان رایگان است، از بیخ و بن صحت ندارد».

او توضیح داده «هر ماه هزینه بیمه تکمیلی آن‌ها و اعضای خانواده‌شان از دستمزد کسر می‌شود، اما تعداد مراکز طرف قرارداد کافی نیست و جز درمانگاه‌های فرهنگیان آن‌هم برای ویزیت پزشک که عمده مواقع پزشک عمومی است، مراکز طرف قرارداد کمی وجود دارد».

بیمه‌ای به نام معلم به کام دیگران

ابراهیم سحرخیز؛ معاون سابق آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز درباره دلایل نارضایتی معلمان از خدمات بیمه گفت: بیمه آتیه‌سازان حافظ از کمترین پوشش خدمات بیمه‌ای برخوردار است و یکی از گلایه‌مندی و اعتراض همیشگی فرهنگیان موضوع خدمات بیمه بوده است. بیمه دندان پزشکی، بیماری‌های صعب العلاج و مواردی که کارمندان دارند اما بیمه‌ای که به معلمان اختصاص داده  شده کمترین خدمات را ارئه می‌دهد.

او افزود: خواهش من این است که صندوق ذخیره فرهنگیان علاوه بر پرداخت حق و حقوق در دوران بازنشستگی در طول خدمت هم خدماتی به معلمان ارائه دهد مثلا صندوق ذخیره فرهنگیان بیمه معلم را دارد و این شرکت یکی زیرمجموعه‌های صندوق ذخیره فرهنگیان است و در سطح کشور خدمات گسترده‌ای می‌دهد اما معلمان سهمی از آن ندارند و بیمه تکمیلی آن‌ها آتیه‌سازان حافظ است.

سحرخیز عنوان کرد: معلم انتظار دارد زمانی که صندوق ذخیره فرهنگیان هست و خودش بیمه دارد، از آن برای کارمندانش استفاده کند. بیمه معلم عظیم‌ترین شرکت بیمه‌ای است و به ارگان‌های دیگر سرویس می‌دهد اما به صاحبان اصلی آن که معلمان هستند، خدمات نمی‌دهد.

ضعف مدیریتی در صندوق ذخیره فرهنگیان

محمود فرشیدی؛ وزیر سابق آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایسکانیوز هم معتقد است که ریشه مشکلات بیمه معلم ناشی از  ضعف مدیریتی است. او در این باره گفت: کار بیمه معلم آن زمان صادرات و واردات بود که ما برای کمک به معلم آن را خریداری کردیم اما محقق نشد. کافی است تا رئیس جمهور دستور دهد که دستگاه‌های دولتی برای صادرات و واردات با بیمه معلم قرار داد ببندند و یک باره سود خوبی از این طریق نصیب معلمان می‌شود. بانک سرمایه و صندوق ذخیره سرمایه‌های ارزی به قدری بزرگ هستند که 14 هزار میلیارد تومان که بزرگ‌ترین اختلاس کشور است از اینجا انجام شد و اگر مدیریت صحیح بر بانک سرمایه و صندوق ذخیره  وجود داشته باشد، می‌تواند کمک کننده باشد. این درحالی است برخی از نهادها و دستگاه‌ها از طریق بانک‌ها کمک‌های خوبی به پرسنلشان می‌کنند.

 نارضایتی معلمان از خدمات بیمه مشکلی است که در طی این‌ها سال‌ها بارها باعث شکل‌گیری اعتراضات و تجمعاتی شده و همواره داشتن بیمه‌ای کارآمد مطالبه معلمان بوده است. معلمان می‌گویند که اگر خدماتی ارائه نمی‌شود چرا ماهانه از حقوق ما هزینه‌های بیمه کم می‌شود؟ آن‌ها معتقدند که بیمه تکمیلی هیچ کارایی برای این قشر ندارد و برای کارهای درمانی با مشکل مواجه هستند. قاسم احمدی لاشکی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش هم وعده داده بود که ترمیم بیمه برای فرهنگیان محقق می‌شود اما هنوز اتفاق مثبتی در این راستا نیفتاده است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید