کوچک شدن ۳ میلیون تومانی سفره بازنشستگان تهرانی | قدرت خرید خوراک هم یک میلیون تومان کاهش یافت

0

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران گفت: سفره بازنشستگان در ۵ ماه ابتدای امسال به اندازه ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان کمرنگ شد.

به گزارش «نبض‌بیمه»؛به نقل از ایسنا، علی دهقان‌کیا رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در واکنش به زمزمه‌های پیرامون خصوصی‌سازی و واگذاری بانک رفاه اظهار کرد: حدود سال ۹۵ و ۹۶ این شعار را نوشته بودند که «بانک رفاه، بانک همه» و ما اعتراض کردیم که بانک رفاه بانک همه نیست و متعلق به بیمه‌شدگان است. ۹۷.۲ درصد سهام بانک رفاه متعلق به بیمه‌شدگان است و مدیرعامل بانک رفاه نیز توسط مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی معرفی و حکمش از سوی وزیر اقتصاد صادر می‌شود.

وی افزود: در گذشته در تامین اجتماعی ۳ بنگاه اقتصادی داشتیم؛ شستا، بانک رفاه و خانه‌سازی. این ۳ بنگاه پشتوانه ای بودند که اگر زمانی در پرداخت حقوق یا هزینه‌های درمان دچار مشکل شدیم، کسری اعتبارات از محل درآمدهای حاصل از این ۳ محل تامین شود. متاسفانه در دوره وزارت شریعتمداری شستا را از ما جدا کردند و زیر نظر وزیر رفاه اداره می‌شد. در حالی که تاکید داریم سرمایه شستا و بانک رفاه متعلق به بیمه‌شدگان است و باید در تامین اجتماعی بماند.

ایجاد مشکل برای تامین حقوق با واگذاری سهام بانک رفاه در بورس

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با بیان اینکه متاسفانه دولت قبل به دنبال واگذاری بانک رفاه کارگران بود، در حالی که این بانک اندوخته روز مبادای بیمه شدگان است، گفت: با توجه به اینکه مهلت قانونی دولت قبل برای واگذاری بانک رفاه در قالب اصلاحیه قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ در شرف اتمام است، درخواست مستثنی شدن بانک رفاه را از شمول این قانون داریم.

وی افزود: به رهبری، روسای جمهور، قوه قضائیه و مجلس نیز نامه نوشتیم و تاکید کردیم که اگر قرار باشد زمانی سهام بانک رفاه در بورس واگذار شود تامین اجتماعی هر ماه برای تامین حقوق دچار مشکل خواهد شد.

کسری ماهانه ۵ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی

دهقان‌کیا ادامه داد: تامین اجتماعی ماهانه حدود ۵ هزار میلیارد تومان کسری دارد که از طریق بانک رفاه تامین می‌شود. به همین دلیل در این مورد حساسیت داریم که بانک رفاه باید در تامین اجتماعی بماند.

وی همچنین درباره مباحث مطرح شده در هفته‌های گذشته درخصوص احتمال بازپس‌گیری سهام واگذارشده دولت به سازمان تامین اجتماعی به منظور تهاتر مطالبات بیمه‌‎ای سازمان مزبور از دولت و همچنین اجرای طرح متناسب‌سازی مستمری‎‌ها که در دولت قبل  انجام شده بود، گفت: پایان سال ۱۳۹۹ مجلس حین تصویب قانون بودجه سال ۱۴۰۰، ۸۹ هزار میلیارد تومان از محل بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی برای متناسب‌سازی در نظر گرفت.

این مسئول گفت: این در حالی است که تاکنون و پس از گذشت ۸ ماه از سال، دولت هنوز پولی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نکرده است و ما به شدت به بانک رفاه بدهکاریم. انتظار ما از دولت و مجلس این است که این هزینه را تامین کنند.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران افزود: حالا در کمیسیون تطبیق قوانین مجلس این موضوع مطرح شده که بر اساس جزء ۴ بند ۶ اصل ۴۴ قانون اساسی دولت نمی‌تواند بدهی‌اش را تهاتر کند و این قانون مربوط به سال ۹۳ است. در قانون برنامه ششم توسعه دولت مکلف شده بدهی‌اش را با سازمان تامین اجتماعی تسویه کند که تاکنون محقق نشده است. اگر این ۸۹ هزار میلیارد تومان هم به تامین اجتماعی پرداخت نشود، اجرای متناسب‌سازی با مشکل مواجه خواهد شد.

کوچک شدن ۳ میلیون تومانی سفره بازنشستگان

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران به موضوع تعیین حقوق و دستمزد سال آینده نیز اشاره کرد و با تاکید بر اینکه هزینه خانوار متناسب با تورم و سبد واقعی تعیین شود و براساس تورم دستوری نباشد، گفت: سفره بازنشستگان در ۵ ماه ابتدایی سال به اندازه ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان کمرنگ شده است.

دهقان‌کیا گفت: این عدد و رقمی است که آخر مردادماه به آن رسیده‌ایم. تورم بالا رفته و قدرت خرید بازنشستگان فقط در بخش تامین خوراک یک میلیون و ۷۲ هزار تومان کاهش پیدا کرده است. هزینه خوراک حدود ۳۶.۶ کل حقوق را تشکیل می‌دهد. اگر تورم در بخش‌های دیگر نظیر مسکن، درمان و حمل و نقل را نیز همین میزان در نظر بگیریم سفره بازنشستگان ۲ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان کمرنگ شده است.

وی تاکید کرد: حداقل انتظار ما این است که بین حداقل دستمزد و سقف حقوق‌ها در سال آتی شکاف ایجاد نشود. شورای عالی کار باید تاکنون یکی دو جلسه برای تعیین حقوق و دستمزد تشکیل می‌داد. از وزارتخانه و شورای عالی می‌خواهیم جلسات را تشکیل بدهند و میزان افزایش حقوق و دستمزد را با توجه به نرخ تورم واقعی و سبد هزینه واقعی خانوار تعیین کنند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید