قشر دندانپزشک تمایلی به قرارداد با بیمه‌ها ندارند

0

مدیر اداره نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: متاسفانه بسیاری از مردم برای گرفتن خدمات ارزان قیمت دندانپزشکی به محل‌های فاقد مجوز و افراد مداخله‌گر مراجعه می‌کنند.

به گزارش «نبض‌بیمه»؛  سیدخسرو شمسیان اظهار کرد: در مشهد ۱۶۱۱ دندانپزشک عمومی در حال فعالیت هستند که از این تعداد ۲۵۰ پزشک متخصص و ۱۳۰۰ دندانپزشک دارای پروانه از نظام پزشکی هستند. قالب فعالیت این دندانپزشکان در دو بخش خصوصی و دولتی است. همچنین در سطح مشهد حدود  ۱۰۰۰ مطب و ۷۰ کلینیک دندانپزشکی مشغول ارائه خدمات هستند. همچنین حدود ۲۲۰ درمانگاه که درمانگاه پزشکی هستند واحد دندانپزشکی نیز دارند.

مدیر اداره نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: باوجود فعالیت دندانپزشکان فوق در سطح شهر مشهد، متاسفانه بسیاری از مردم به محل‌های فاقد مجوز و افراد مداخله‌گر مراجعه می‌کنند و باید مردم این مطالبه را داشته باشند تا پروانه طبابت یک پزشک در محل قابل رویت باشد. مردم به هر مکانی برای دندانپزشکی مراجعه می‌کنند، به دنبال پروانه طبابت باشند و به پروانه‌ها دقت کنند و در نبود پروانه با دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی تماس حاصل نمایند.

شمسیان با اشاره به حضور اکثر دندانپزشکان مشهد در یک محدوده شهر، تصریح کرد: این موضوع در تمام دنیا وجود دارد و در بسیاری از شهرها مراکز و سانترهای پزشکی در یک محدوده مشخص حضور دارند.

تأسیس مطب دندانپزشکی یک میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد

وی با اشاره به هزینه سنگین تأسیس یک مطب دندانپزشکی، خاطرنشان کرد: در حال حاضر دندانپزشک برای آغاز فعالیت خود به یک میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.

مدیر اداره نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه «پوشش پزشکی در هر منطقه بر اساس نیاز آنجا تعیین می‌شود»، گفت: دندانپزشکان پیش از آن‌که بتوانند مطب تأسیس کنند، موظف به گذراندن طرح برای دولت هستند. شهر و محل استقرار  پزشک و دندانپزشک را دولت تعیین می‌کند و بر اساس آن به پزشک امتیاز می‌دهد. این امتیاز برای هر شهری مشخص است. به عنوان مثال برای مشهد ۳۳۰ امتیاز تعیین شده است.

شمسیان با بیان اینکه «برای گذراندن این طرح  استثنائاتی وجود دارد»، عنوان کرد: برای افراد متاهل این طرح به‌گونه دیگری تعریف شده است. همچنین برای پزشک دارای تخصص نیز این‌گونه است که به عنوان نیروهای ضریب کار در شهرهای بزرگ خدمات پزشکی خود را ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به این‌که «در بخش خصوصی اجبار خاصی برای تأسیس مطب در یک منطقه خاص وجود ندارند و پزشک تعیین‌کننده است، اما در بخش دولتی باید اراِئه خدمات در سطح شهر به صورت یکنواخت صورت گیرد»، ادامه داد: حدود یک سال است که قانون تأسیس مطب در یک منطقه بر اساس جمعیت آن که حدود ۴۵۰۰ نفر است، برداشته شده که البته سعی داریم این قانون را برگردانیم؛ زیرا یکی از اشکالات آن افزایش تمایل پزشکان به تأسیس مطب و کلینیک دندانپزشکی در مناطق توریستی و  بالای شهر و کاهش خدمات دندانپزشکی در مناطق پایین شهر است.

توجه مردم به بهداشت دهان و دندان افزایش پیدا کرده است

مدیر اداره نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: امروزه سطح فرهنگ و آگاهی افراد جامعه افزایش یافته و این امر موجب توجه بیشتر افراد به بهداشت دهان و دندان نسبت به گذشته  شده است. همچنین در حال حاضر اولویت خانواده‌ها  فرزندان هستند و این اولویت سبب تأسیس بخش تخصصی دندانپزشکی اطفال شد که تمامی خدمات دندانپزشکی در آنجا ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه «مراجعه افراد جامعه برای درمان و حتی زیبایی دندان بیشتر شده است»، خاطرنشان کرد: افرادی هستند که برای چکاب ماهانه وقت می‌گذراند و این موضوع نشان می‌دهد با افزایش سطح آگاهی مردم پیشگیری از بیماری نیز در بین افراد افزایش یافته است. آموزش بهداشت دهان و دندان به گونه‌ای افزایش یافته است که اگر دندان فردی دچار پوسیدگی شود در تلاش است دندان خود را حفظ و آن را درمان کند که البته در گذشته اگر چنین دندانی کشیده می‌شد برای فرد اهمیت چندانی نداشت.

افزایش قیمت‌ مواد اولیه و تجهیزات، دندانپزشکان را با مشکل مواجه کرده است

شمسیان در خصوص عوامل تاثیرگذار بر تعرفه‌های دندانپزشکی، تصریح کرد: تعرفه‌های دندانپزشکی ابتداء هر سال تعریف می‌شود و پزشکان موظف به رعایت آن تا پایان سال هستند، البته مسئله‌ای که دندانپزشکان با آن روبه‌رو هستند، افزایش چشمگیر هزینه‌ها و مواد و وسایل دندانپزشکی در طول سال است که موجب مسائل مالی برای آنان می‌شود.

مدیر اداره نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با بیان اینکه «مواد دندانپزشکی بر نوع ارائه خدمت پزشک تاثیرگذار است» ادامه داد: متأسفانه قیمت مواد به صورت سرسام‌آوری افزایش داشته است. حدود یک‌سال و نیم پیش برای تهیه مواد قالب‌گیر ۱۳۰ هزار تومان هزینه می‌شد که در حال حاضر قیمت آن به ۲میلیون و ۶۵۰ هزار تومان رسیده است.همچنین قیمت قبلی تیوپ کامپوزیت ۹۰ هزار تومان بود و اکنون ۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شده است.

افزایش ۲۷ درصدی تعرفه دندانپزشکی در سال ۱۴۰۰

وی گفت: سال ۹۷ به ۹۸ وزارت بهداشت افزایش تعرفه ۱.۲ درصدی را برای دندانپزشکی اعلام کرد. امسال با توجه به رایزنی‌های انجام شده احتمال دارد تعرفه‌های دندان‌پزشکی  ۲۷ درصد افزایش  یابدکه هنوز این افزایش تعرفه به صورت رسمی ابلاغ نشده است. افزایش قیمت مواد، مالیات، حقوق منشی و کرایه مکان سبب می‌شود که تعرفه به صورت واقعی بین پزشکان رعایت نشود و عده‌ای  تخلف کنند که البته اگر این تخلف شناسایی شود نظام پزشکی و واحد نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی با آن‌ها برخورد خواهند کرد. شایان ذکر است تعرفه‌های دندانپزشکی بر روی سایت دانشگاه علوم پزشکی برای اطلاع‌رسانی به مردم گذاشته شده است.

شمسیان با اشار به اینکه «تشخیص مواد درجه یک از درجه دو توسط افراد قابل تشخیص نیست»، گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به وزراتخانه پیشنهاد داده است که نوع مواد مصرفی برای همه بیماران از نوع متوسط رو به بالا باشد که این امر موجب می‌شود که پزشک مواد ارزان استفاده نکند. در مواردی نیز بیماران می‌توانند مواد دندانپزشکی خود را تهیه کنند، مانند ایمپلنت که انواع متفاوتی دارد.

بیمه خدمات دندانپزشکی به سیاست‌های دولت بر می‌گردد

وی با تاکید بر اینکه تحت پوشش قرار دادن بیمه‌ای خدمات دندانپزشکی به سیاست‌های دولت بر می‌گردد، ادامه داد: زمان‌بر بودن دریافت هزینه درمان توسط پزشکان و نبود پوشش تمام هزینه درمانی دندانپزشکی سبب شده است که این حوزه تحت پوشش بیمه قرار نگیرد. بر همین اساس قشر دندانپزشک تمایلی به قرارداد با بیمه‌ها ندارند.

مدیر اداره نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: بیمه‌ها همه خدمات دندانپزشکی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند؛ به عنوان مثال فقط ترمیم‌های سطحی، جرم‌گیری، دست دندان و کشیدن‌های ساده تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی است.

به گفته مدیر اداره نظارت بر دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با این حال از سال‌های گذشته برخی از بیمه‌های تکمیلی این حوزه را تحت پوشش خود قرار داده‌اند.

شمسیان درباره نوع و میزان حضور مردم در مطب‌ها و کلینیک‌های دندانپزشکی از زمان شیوع ویروس کرونا، بیان کرد: خوشبختانه در دندانپزشکی، شیوع کرونا کم بوده است؛ زیرا دندانپزشکان تمام موارد بهداشتی مانند پوشیدن گان، دستکش، شیلد و ماسک را از همان ابتدا رعایت می‌کردند و کمترین میزان ابتلا به کرونا در بین دندانپزشکان بود.

وی بیان کرد: سال‌هاست که در دندانپزشکی از دکونکس برای ضدعفونی در استفاده می شود از الکل بسیار قویتر است. لذا انتقال بیماری در دندانپزشکی نسبت به مکان‌های دیگر کم است. در حال حاضر حضور مردم در دندانپزشکی‌ها بیشتر شده است.

شمسیان تصریح کرد: گران‌ترین بخش دندانپزشکی ایمپلنت است؛ زیرا خرید  تجهیزات گران است به گونه‌‍‌ای که قیمت ایمپلنت از ۲۰۰ هزار تومان به ۳میلیون تومان تغییر کرده است.

ایسنا

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید