مقایسه روش‌های مختلف تولید سلول‌های لنفوبلاستوئیدی

0

محققان بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی، با رویکرد کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نظر و نیز با درنظرگرفتن افزایش نرخ موفقیت، با مقایسه چهار روش مختلف موفق به بهینه سازی روش کارایی جهت تولید سلول‌های لنفوبلاستوئیدی شدند.

به گزارش «نبض‌بیمه»؛ به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی؛ آقای دکتر عبدالرضا دانشور مدیر بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز در خصوص این خبر گفت: رده‌های لنفوبلاستوئیدی تولید شده به کمک ویروس EBV می‌توانند مهمترین روش نگهداری نمونه DNA انسانی بدون نمونه‌گیری مجدد باشند. همچنین این سلول‌ها می‌توانند به عنوان منبعی برای مطالعات نقشه پروتئوم، بیماری‌های ژنتیکی عصبی، مسیر‌های متابولیک، بررسی جهش‌های اسپلایسینگ RNA، نمونه‌های کنترل انواع مطالعات ژنتیکی و تولید سلول‌های پرتوان القایی به حساب آیند.

آقای دانشور افزود: روش‌های مختلفی برای تولید این رده‌ها با گزارش نرخ موفقیت متفاوت به کار برده شده است از این رو بانک سلول‌های انسانی و جانوری با رویکرد کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نظر و همچنین با درنظرگرفتن افزایش نرخ موفقیت با مقایسه چهار روش مختلف موفق به بهینه سازی روش کارایی جهت تولید سلول‌های لنفوبلاستوئیدی شدند.

وی بیان کرد: نتایج بررسی نشان داد به دلیل تعداد سلول‌های خونی، چنانچه نمونه خون بیشتر از دو میلی لیتر باشد بهتر است ابتدا سلول‌های تک هسته‌ای خون جدا شود و سپس با ویروس موردنظر ترانسداکت شود و اگر نمونه‌های خونی بسیار ارزشمند و کمتر از یک میلی لیتر باشد، بدون جداسازی سلول‌های تک هسته ای، تمام خون با ویروس ترانسفکت شود.

گفتنی است، نتایج و مقایسه روش‌ها در مطالعه‌ای تحت عنوان “Establishment and Preservation of Lymphoblastoid Cell Lines from Fresh and Frozen Whole Blood and Mononuclear Cells” در ژورنال “In Vitro Cellular & Developmental Biology – Animal” به چاپ رسیده است.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید